Τα σύγχρονα κρουαζιερόπλοια είναι πλωτές ξενοδοχειακές μονάδες που δίνουν τη δυνατότητα τακτοποιώντας μια φορά τις αποσκευές σας, να αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις. Συνδυάζουν τη ξεκούραση, τις δραστηριότητες, τη διασκέδαση και τις πλούσιες γαστρονομικές προτάσεις με τη δυνατότητα να ξυπνάτε, σχεδόν κάθε πρωί, σε πόλη ή χώρα.

Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ριζικά το προφίλ των ταξιδιωτών κρουαζιέρας. Ο μύθος ότι η κρουαζιέρα είναι για «λίγους» και «προνομιούχους» έχει καταρριφθεί. Η μεγάλη ανταποδοτικότητα, η μοναδική σχέση τιμής και παρεχομένων υπηρεσιών, έχει οδηγήσει χιλιάδες ταξιδιώτες να επιλέξουν μια κρουαζιέρα για τις διακοπές τους. Νεόνυμφοι, ζευγάρια, οικογένειες, σύλλογοι και εταιρίες έχουν πλέον την κρουαζιέρα ανάμεσα στις πρώτες επιλογές τους.

Οι επιλογές είναι αμέτρητες όλες τις εποχές του χρόνου. Εκατοντάδες χώρες, πόλεις, λιμάνια, νησιά και αξιοθέατα περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Οι εταιρίες κρουαζιέρας έχουν επιλέξει τις καλύτερες θαλάσσιες διαδρομές και εποχές για το ταξίδι σας. 

 

 • Ανάμεσα στις πλησιέστερες στην Ελλάδα επιλογές σας, θα μπορούσαν να είναι: 
  -το ιστορικό και πολιτιστικό μωσαϊκό της Μεσογείου, με λιμάνια στην Ευρώπη και τη Β. Αφρική,
  -η Μαύρη θάλασσα και ο Ελληνισμός του Εύξεινου Πόντου,
  -το Αιγαίο και τα παράλια της Μικράς Ασίας,
  -οι Άγιοι Τόποι και η Αίγυπτος.
 • Από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο σας περιμένουν οι πρωτεύουσες της Βαλτικής, η μοναδική φυσική ομορφιά των Νορβηγικών Φιόρδ, των Βρετανικών Νησιών και του Βορείου Ακρωτηρίου. 
 • Σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση και για την περίοδο από το Νοέμβριο έως τον Απρίλιο σας περιμένουν οι Ανατολίτικες προκλήσεις της Ερυθράς Θάλασσας και με ορμητήριο το Εμιράτο του Ντουμπάι της Αραβικής Χερσονήσου και του Περσικού Κόλπου. 
 • Οι ζεστές θάλασσες και τα μαργαριταρένια νησιά της Καραϊβικής και του Κόλπου του Μεξικό, η Γαλλική Πολυνησία και η Χαβάη προσφέρονται όλο το χρόνο. 
 • Από τα μέσα Μαΐου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, μεγάλη πρόκληση είναι η Αλάσκα και οι παγετώνες, που θεωρούνται «τα τελευταία πραγματικά σύνορα». «Μεταμορφώστε» το χειμώνα σε καλοκαίρι στη Λατινική Αμερική, διασχίστε την Διώρυγα του Παναμά ή ανακαλύψτε πάλι τη Νέα Γη στην Αυστραλία & Νέα Ζηλανδία.

Η Καμπίνα σας

Ανάλογα με το κρουαζιερόπλοιο της επιλογής σας μπορεί να ποικίλει από πλευράς πολυτέλειας & χώρου. Όλες οι καμπίνες προσφέρουν το μάξιμουμ των ανέσεων, κλιματίζονται, διαθέτουν δε, ντουλάπα, κομοδίνο, ιδιαίτερο ντους-λουτρό/wc, μουσική, τηλέφωνο, κλπ. Οι δίκλινες (εκτός περιορισμένων κατηγοριών σε ορισμένα πλοία), διαθέτουν δύο χαμηλά κρεβάτια, οι δε 3/4 κλίνες δύο χαμηλά κρεβάτια & μία ή δύο κουκέτες αντίστοιχα.

 • Καμπίνες με ιδιωτικό μπαλκόνι: Έχουν ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα προς τη Θάλασσα
 • Εξωτερικές καμπίνες : Έχουν παράθυρο ή φινιστρίνι με θέα προς τη θάλασσα.
 • Εσωτερικές καμπίνες : Δεν έχουν θέα προς τη θάλασσα.

Δείτε επίσης

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν από την κρουαζιέρα σας