corfu liston

 

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ

 
Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 07.00 και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για την Ηγουμενίτσα από όπου θα πάρουμε το πλοίο για το νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα. Mεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου στην πλατεία Σπιανάδα όπου η παρουσία των Φιλαρμονικών και των Χορωδιών δίνει μια άλλη διάσταση στην πένθιμη μέρα. Έως τις 9 το βράδυ, η κάθε εκκλησία περιφέρει τον δικό της Επιτάφιο συνοδευόμενος από μπάντα και χορωδία. Στις 9 το βράδυ γίνεται η περιφορά του μεγαλοπρεπούς επιταφίου της Μητρόπολης με όλες τις φιλαρμονικές και χορωδίες της πόλης.

2η ημέρα: ΚΕΡΚΥΡΑ - ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ

Πάσχα στην Κέρκυρα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη της Κέρκυρας , το παλιό και το νέο Φρούριο, το Δημαρχείο , το Μνημείο του Aρμοστή Douglas, το Mon Repo , το κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας και την μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα, με το περίφημο «Λιστόν».Θα περπατήσουμε στα στενά καντούνια και θα παρακολουθήσουμε τη Λιτανεία, σε ανάμνηση του θαύματος του πολιούχου της πόλης Αγίου Σπυρίδωνα. Θα δούμε επίσης ένα από τα πιο ωραία έθιμα του νησιού στις 11πμ  την  «πρώτη Ανάσταση» με επίκεντρο την παλιά πόλη όπου πέφτουν από τα μπαλκόνια οι “μπότηδες”, στάμνες γεμάτες με νερό.Την ατμόσφαιρα φορτίζουν ακόμη περισσότερο οι φιλαρμονικές, που μαζί με τις μαζορέτες δίνουν ένα μοναδικό ύφος στην πόλη. Ακολουθεί επίσκεψη στο Φλωρεντιανού ρυθμού Αχίλλειο, χτισμένο από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο μαγευτικό Κανόνι, απ’ όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγναντέψει η να επισκευθεί το μοναδικό Ποντικονήσι και το Μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών.Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στην κεντρική πλατεία, με τα βεγγαλικά να προσθέτουν φαντασμαγορικό θέαμα.

3η ημέρα: ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ - ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την μαγευτική Παλαιοκαστρίτσα, την πιο γνωστή παραλία της Κέρκυρας, από την εποχή της Αγγλικής προστασίας, με ένα συνδυασμό από απότομους βράχους, γραφικούς όρμους, σπηλιές και ελαιώνες. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγίας, κτισμένο το 13ο αιώνα και την κορυφή του λόφου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε τα νησιά Σκελούδι και Κολύβρι. Μεγάλη εντύπωση προκαλούν οι αγιογραφίες, η έκθεση Βυζαντινών εικόνων, καθώς και τα οστά μιας γιγαντιαίας φάλαινας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, προστάτη του νησιού, για να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου και τα λείψανα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Προαιρετική διασκέδαση.

4η ημέρα: ΜΠΑΡΜΠΑΤΙ - ΚΑΣΣΙΟΠΗ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ «ΠΑΞΟΙ - ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ - ΑΝΤΙΠΑΞΟΣ»

Προγευμα και αναχώρηση για το Βόρειο μερος του νησιού.Θα περασουμε από το Μπαρμπάτι και θα φτασουμε στην Κασσιοπη απέναντι από τα Aλβανικά παράλια. Kατά τους ρωμαϊκούς χρόνους στην Kασσιόπη υπήρχε ιερό του Διός, απ’ τα ερείπια του οποίου χτίστηκε η εκκλησία της Παναγίας της Kασσωπίτρας.Χρόνος ελέυθερος στο γραφικο λιμάνι και επιστροφη στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα μεταφορά στην κεντρική πλατεία Σπιανάδα. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης, δοκιμάστε τοπικές παραδοσιακές γεύσεις και απολαύστε την υπέροχη θέα στη θάλασσα και στο παλιό φρούριο.  Ενναλακτικά μπορείτε να συμμετέχετε εφόσον ο καιρός το επιτρέπει στην προαιρετική μας θαλάσσια εκδρομή Παξοί, Γαλάζιες σπηλιές, Αντίπαξος.

5η ημέρα: ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΗΣ - ΛΕΥΚΙΜΗ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το νότιο μέρος του Νησιού. Θα επισκευθούμε το χωριό Μπενίτσες γνωστό καλοκαιρινό θέρετρο και το μουσείο θαλάσσης. Συνεχίζουμε για τα Μωραίτικα και τη Λευκίμμη από όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και μετάβαση στα Ιωάννινα. Χρόνος στην υπέροχη περιοχή μπροστά στη λίμνη για να απολαύσετε το υπέροχο τοπίο. Επιστροφή στην πόλη μας.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.
 


Στην 4ήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα δεν πραγματοποιείται η 4η ημέρα του προγράμματος.

Περιλαμβάνονται:

  1. Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
  2. Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογή σας
  3. Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  4. Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής 
  5. Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου 
  6. Ακτοπολοϊκά εισιτήρια για Κέρκυρα
  7. Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.